sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Maalauksiani


Tämän maalauksen nimeksi tuli "mieleni maailmaa".  Mielessäni pyörii kasvoja, jotka näkyvät keskellä maalausta vihreällä, ja vasemmalla on idullaan oleva "suhde". Oikealla on hahmottumattomia kasvoja. Samoin maalauksen alaosassa keskellä on hahmottumattomia kasvoja; vieraita muotoja, jotka eivät ole tulleet selviksi kasvoiksi.

Tämä maalaus tuonee edellistä paremmin esille, että mielessäni on paljon ihmisiä (=sydämiä), jotka ovat kosketuksissa toisiinsa, korostavat toisiaan tai jättävät toisensa varjoonsa. Itse ajattelen olevani tuo iso vihreä sydän vasemmalla laidalla. Arvoitukseksi jätän, ketä nuo muut sydämet ovat. Itsekukin voi etsiä sieltä oman sydämensä...
Tässä maalauksessa ison osan vie kirkko keskellä ja etualan rappuset, joilla muutamat ihmiset seisoskelevat ja katselevat ympärilleen...Tämä maalaus kuvaa torielämää. Kalakukkokauppias edessä ja taempana savolaisukkoja juoruamassa toisilleen ( heh ) - eikun siis keskustelemassa keskenään.
Tätä maalausta maalasin vuosi sitten, kun olin kaatunut jäätikköisellä jalkakäytävällä ja konpastuin myöhemmin uudelleen niin että polveen ja selkään sattui, ja huuto pääsi. Kipuilua on jatkunut näihin päiviin asti. Ikävä kyllä! Kipuilu on tuonut mieleeni suhteen isäpuoleeni, mikä on kaikertanut ajatuksissani usein. Isäpuoli taas tuo mieleen metsät, kuusikot, nuoret puut, jotka kasvaa humisevat ympärillä.Tässä on alkava metsäpalo vasemmalla ja taaempana kylä tunturien juurella.Tässä tulipalo leviää valloilleen metsäaukealta.2 kommenttia:

  1. Olet tuottelias taiteilija, Bamiela, kiitos näistä! ♥

    Kipuja on meistä monella; toivon että pääset kivuistasi ylitse!

    Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle♥♥

    VastaaPoista
  2. Pidän kovasti tuon sydänmaalauksen ideasta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!