torstai 15. lokakuuta 2009

Rauhallisella mielellä

"Ole rauhallisella mielellä", Marja kehoitti edellisen postaukseni kommenttina. Minusta tuntuu, että olen ihan liian rauhallinen. En saa mitään aikaseksi. Ei ole tarmoa ja toimeliaisuus on hukassa. Istun vain tietokoneen äärellä ja lueskelen blogeja. Välillä leikin kissojeni kanssa ja luen kirjaa. En valita. Tämä elämä on nyt hiljaiseloa enkä juuri kaipaakaan enemmän säpinää. On opeteltava olemaan hiljaisuudessa, kun en itse eikä miehenikään juuri rupattele mistään juuri mitään. Tylsää ja turruttavaa, mutta niin turvallista elämää.

Tapaan sentään paria naisystävääni silloin tällöin ja rupattelen Skypessä heidän kanssaan. Eilen en avannyt Skypeä. Jotenkin olo oli semmoinen, etten halunnutkaan yhteyttä kehenkään. Halusin olla vain omissa ajatuksissani. Mutta omat ajatukseni tahtovat kiertyä kovin synkiksi, ellen saa jostain piristysruisketta. Jostakin syystä blogeissa, joita luen on aistittavissa apatiaa - vai kuvittelenko ehkä ja kiinnitän huomioni ajatuksen puolikkaisiin ja/tai luen kovin negatiivisella asenteella postauksia.

En kuitenkaan ole kiinnostunut ylipositiivisista ja tekopirteistä ajatuksista. Mieluummin pohdin mielen liikkeitä syvällisesti, jos/kun vain joku tuottaa sellaista materiaalia. Itse en nykyään kykene ajattelemaan kovin syväluotaavasti. Tuntuu, että ajatteluni on tahmassa, kohmeessa.

Onneksi pikkukisulit pitävät minut arjessa kiinni. Kisulit haluavat sapuskaa määräajoin. Ellei sitä tule, ne alkavat kiehnätä ympärillä. Ovat tulleet rohkeammaksi tulemaan syliin ja lähelle. Aluksihan ne olivat aika pelokkaita eikä ollenkaan tottuneita ihmisten käsittelyyn.
Eilen ne kaatoivat kukkaruukun. Kasvi oli juuret paljaana lattialla, kun menin siivoamaan jälkiä. Uusi istutus ruukkuun ja ruukku lattialle. Ehkä se saa olla rauhassa siinä. Kuvassa Timi istahti leikin lomassa katselemaan, mitä minä puuhaan.

5 kommenttia:

 1. Kissat ovat kyllä onnemuruja. =)


  *jaksuhalitus päivääsi*

  VastaaPoista
 2. Minä olen huomannut omissa suosikkilogeissani samanlaista apatianpoikasta. Muutamat ovat sulkeneet luukkunsa kokonaan. Ehkä nyt on ihan paikallaan tämä syysloma, jota ainakin monet koululaiset täälläpäin parhaillaan viettävät. Kaikella on aikansa. Ehkä tämä tästä vielä valkenee.

  Suloisia kisuja sinulla kyllä on ja taitavat järjestää sulle ihan ilmaista jumppaakin kukkaruukkujen parissa ;-)

  VastaaPoista
 3. Hih, jumppaapa hyvinkin nuo vintiöt järjestävät minulle! Kaikki särkyvä on nostettava ulottumattomiin, mieluiten kaappeihin ja jo kaksi isompaa kasvia nostin lattialle niin eivät ruukut säry jos kaatuuvat. Kaikki karvaiset ja höyhenkoristeet on laitettava piiloon. Terottimeni, jossa oli pieni, karvainen koira koristeena, nuo vintiöt ovat vieneet ties minne.

  VastaaPoista
 4. Nyt tuntuu olevan se aika vuodesta, että kaikki ikäänkuin uinuvat.Mutta kaiken kaikkiaan tekee hyvää välillä vain antaa mennä tyhjää.
  Maailmassa on niin paljon kiireisiä ihmisiä, jotka eivät ymmärrä pysähtyä tai eivät uskalla.

  Kissakin osaaottaa tosi rennosti välillä,joskus jopa vaikka koko päivän - ainakin meillä.
  Toivon, että et loukkaantunut kehoituksestani tarkoitus ainakin oli hyvää tarkoittava.

  VastaaPoista
 5. Marja, en loukkaantunut kehotuksestasi "Ole rauhallisella mielellä", vaikka tartuinkin siihen ja siitä heräsi ajatuksia, ehkä vähän negatiivisessa sävyssä. Olen opetellut ajattelemaan positiivisesti, mutta aina se ei onnistu.

  Kissat osaavat ottaa väliin oikein rennosti. Varsinkin pennut leikeistä väsyttyään lepäävät tosi raukeina.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!