keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Haaste

Millanilta tuli haaste ja kehunappi:
HAASTE KUULUU NÄIN:

1. Laita tunnustus blogiisi.

2. Kirjaa sinne myös nämä säännöt.

3. Linkitä blogiin, josta sait tunnustuksen.

4. Listaa viisi aistia ja kerro mitä ne merkitsevät sinulle.

5. Haasta viisi muuta blogia jättämällä niihin kommentti.


1. Näköaisti. Olen aina sanonut, että viimeiseksi aisteistani luovuttaisin näköni. Niin tärkeänä olen sitä pitänyt. Mutta en enää ole tuosta niin varma.

2. Ehkä sittenkin tärkein aistini on tuntoaisti. Vaikka se tuo ikäviä yllätyksiä ja joskus pitkäänkin olen kipuillut erinäisissä vaivoissa, niin sittenkin tuntoaistin positiiviset puolet ovat tulleet yhä mieluisammiksi, mitä enemmän ikää on tullut. Rakkaan hellyyden osoitukset, lemmikkien turkin sileys ja lämpö, kehräyksen hurinan aikaansaama tärinä jaloilleni, kesätuulen viileä henkäys iholla, saunan lämpö kireille lihaksille; kaikki nämä ja paljon muuta tuntoaistilla kokemaani en antaisi pois mistään hinnasta. Ne ovat sitä arkipäivän mannaa minulle.

3. Kuuloaistini reistailee. Toisen korvani kuulo on heikentynyt. Se tuottaa joskus hankaluuksia. Varsinkaan hälyisissä paikoissa en tahdo saada selvää, mitä minulle puhutaan. Se huolestuttaa minua. Joudunko tulevaisuudessa turvautumaan kuulolaitteeseen niinkuin äitini.

4. Maku- ja hajuaisti on hyvä olla olemassa. Ruoasta nauttii kun sen maistaa. Joskus flunssassa nämä aistit eivät toimineet ja kaikki ruoka tuntui vain mitäänsanomattomalta pöperöltä.

Pidän erilaisista tuoksuista ja minulla on toistakymmentä pulloa hajuvesiä. Käytän niitä aika vähän, mutta aina välillä suihkautan niitä kaulalleni ja haistelen, miten niiden tuoksu muuttuu ihollani. Hajuaistini ei ole enää niin hyvä kuin nuorempana. Onneksi. Sillä nykyään siedän tupakansavuisia ihmisiä paremmin kuin ennen.


Lähetän haasteen eteenpäin seuraaville: Hanne, Kisumumma, Maaretta ja Saima. Niin ja viidenneksi Pilviharso.

2 kommenttia:

  1. Kiitokset haasteesta. Yritän "osata" siirtää sitä blogiini. :)

    VastaaPoista
  2. Kuin myös kiitos haasteesta. Vastaan sopivassa lomassa...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!