maanantai 11. marraskuuta 2019

Marraskuussa kirkasvalon loisteessa

Tänä aamuna aikaisin istuuduin syömään muroja ja juomaan kahvia kirkasvalon loisteessa. Toivon, ettei kaamosmasennus valtaa mieltäni niinkuin useana vuonna marraskuussa on tapahtunut.

Olo on tänä aamuna kyllä ihan pirteä ja olen hyvillä mielin. Mitkään murheet ei vaivaa ja tuntuu mukavalta. Mitä nyt selkälihakset muistuttavat kerran tunnissa, että paras liikkua välillä siis ainakin nousta seisomaan ja kävellä vaikka keittiön ja toimistoni väliä niin ettei mene istumiseksi koko aamu.

Kissat mokomat herättivät taas turhan aikaisin eikä nyt enää klo 6.20 nukuta. Tänään on käytävä apteekissa ostamassa loppumaisillaan olevia mielialalääkkeitä. Niitä ei nyt passaa unohtaa ettei todellakin mieleen iske masennus tai ahdistus tai ne molemmat. Nuo ovat kuin ikävä peikko kurkistelemassa mieleni nurkilla. Turhaan minä pelkään mieleni masentumista. Lääkitys on kohdillaan ja jo kaksi syksyä on mennyt ilman mielialan laskua.

Odotan jo joulua. Ostin koristejoulupukin, joka istuu puutuolilla. Mietin, panisinko sen jo esille. Enpä taida vielä laittaa. Pienen joulukuusen haluaisin pystyttää olohuoneeseen ja sen juurelle sijoittaisin tuon koristejoulupukin. Ajattelin ostaa koristetonttujakin, mutta on tärkeämpiäkin rahareikiä.

Kiva, kun on satanut lunta ja maisema on "valaistunut", ei ole niin pimeää kuin oli aiemmin syksyllä. Ulkoileminen on jäänyt vähiin. Pitäisi pakottaa itsensä kävelylle joka päivä. Harmi kyllä, että tuonne pakkaseen ja tuuleen ei tee mieli lähteä.

7 kommenttia:

 1. Hyvänen aika, minä olen kokonaan unohtanut virittää kirkasvalon esiin! Kiitos kun muistutit :) Täällä on kaikki lumet sulanut, vettä enimmäkseen satanut...tällä hetkellä ei taida sataa.Kurkku on edelleen ollut kipeä, eikä ole tullut ulkoiltuakaan. Huomenna on se pitkä muistitesti, pikkuisen jännittää... Mukavaa viikon alkua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Sesse, kiitos kommentistasi! Paranemisia sulle! ja virittelehän kirkasvalo esille! Meillä valo on keittiön seinällä kaiken aikaa ympäri vuoden, mutta kesällä en sitä sytyttänyt. Varmaan aika synkeää siellä teilläpäin, kun satelee vettä. Tsemppiä muistitestiin!

  VastaaPoista
 3. Kirkasvalo on varmaan hyödyllinen! Meillä vaan tavallisia lamppuja klikataan pimeinä aamuina enemmän valaisemaan. :)

  Meilläpäin ei ole vielä lunta. Vain pimeää ja harmaata. Tyypillistä marraskuuta.

  Mun joulukoristeeni ovat yhä laatikoissaan varastossa. Mies jo ihmetteli kun en ole niitä hakenut esiin ja koristellut koko kaksiotamme... Jotenkin joulufiilis ei ole minua vielä vallannut...

  Kaupoissa olen joulua kyllä ihaillut.

  Valoa päivääsi! ❤️

  VastaaPoista
 4. Kauniita kuvia täällä, ja mukavaa luettavaa.

  VastaaPoista
 5. Minä olen pimiän -lapsi..jotenkin niin tykkäämn pimiästa ajasta,tietenkin kun meillä jo paljon lunta on valoisa.mutta kevät kirkkaus,saa minut todella ahdistuneeksi/masentuneeksi.
  niin minulle tulee mieleen yksi laulu ..jossa toinen rakastaa vain pimeää ja toinen valoa:)
  Pikkuhiljaa joulufiilis valtaa mielen:)
  Se on erittäin hyvä asia että masennukseen/ahdistukseen on löytynyt sopiva lääke,,,,se itselle takuu siitä että ei tule niitä kauheita alas-romahduksia ainakaan niin voimakkaina...
  :)aikaisin kissat sinut herätti,
  Ihana varmasti tuo lempeä kirkasvalo,jos vähänkin auttaa kannattaa valolataus:)siitä ottaa;)
  Ihana että kirjoitat,blogiisi.Löydän niin paljon samanlaisia ajatuksia kirjoituksistasi kuin sinä:)
  Toivotan sinulle ihanaa viikkoa! ja Olet sydämmellisesti Tervetullut Hopeiselle Kuunsillalle ;:)

  VastaaPoista
 6. tuossa luin edellisiä kommentteja/sinun kirjoituksiasi!
  Minä olen myös "vanha"-61 vuotias.Olen Mielenterveyden puolelta/päässyt eläkkeelle v.2000 )
  ..jatkan blogisi lukemista:))
  KIRJAUDUIN LUKIJAKSI,EHDOTTOMASTI!! :)

  VastaaPoista
 7. Liisa, tervetuloa blogini lukijaksi! Kiitos kommenteistasi!

  Hallatar, haehan se joulukoristelaatikko varastosta. Kun laitat koristeet esille niin jospa se joulumieli tulee esiin kans´

  Minun joulukoristeeni ovat keittiömme yläkaapissa. Jo eilen ajattelin että voisin ainakin valoja ripustaa esim. parvekkeelle niinkuin yläkerran kaksi naapuria on tehnyt. Ne ovat kauniita, varsinkin kun nyt lumet sulavat pois ja on pimeää jo aikaisin iltaisin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!