maanantai 2. toukokuuta 2016

Ihana toukokuu

On ollut aurinkoisia päiviä ja lisää samanlaisia on tiedossa. Ihanaa, kun on lämmintä. Ei tarvitse pukea koko ulkovaaterepertuaaria päälleen, jotta tarkenisi vaan voi lähteä vaikka bleiseri päällä ulos. Kiva, kun on jo aika kesäistä, koivun lehdetkin on puhkeamaisillaan. Ei mene monta päivää, kun koivut ovat vihreitä. Nurmikko on kasvanut etupihalla niin että se tarvitsisi jo leikata, mutta eipä siitä tarvitse huolehtia. Taloyhtiön huoltomiehet sen tekevät kunhan ennättävät.

Voi kun täällä Kuopion leveysasteillakin kasvaisi valko- ja sinivuokkoja. Kun asuimme Etelä-Suomessa vein lapsena äidilleni vuokkoja äitienpäivänä. Mielestäni kesä alkoi siitä, kun vuokot kukkivat. Sai laittaa kävelykengät jalkaan ja tarkeni polvisukissa ulkona. Oli kai niitä koleitakin päiviä, mutta ne ovat unohtuneet. Mielessäni pyörivät vain ne aurinkoisen onnelliset päivät, jolloin ei enää ollut läksyjä, mutta silti pyöräilimme kouluun tukka hulmuten. Talvisaikaan äiti ei antanut sinne pyöräillä.

Mieleni on jotenkin keventynyt ja ihmeellisen iloinen. Varmaankin juuri näiden aurinkoisten päivien takia. Ihana toukokuu! Toivottavasti kesästäkin tulee aurinkoinen.


4 kommenttia:

 1. Samanlaisia tunnelmia minullakin. Kevät on niin suloista aikaa. Luonto herää kukoistamaan, linnut laulavat tauotta. Ei ihme, että tuntuu hyvälle.

  Kauniita kevätpäiviä myös jatkossa!

  VastaaPoista
 2. Minusta tuntuu myös, että luonnon lisäksi itse rupeaa heräilemään. Meillä kuopus tekee kevätseurantaa koulussa ja on mukavaa, kun on kaveri katselemassa ympärille ja bongailemassa keväisiä asioita.

  Nyt nautitaan auringosta, eikös!

  VastaaPoista
 3. Nautitaan auringosta, juu! Tänäänkin, perjantaina 6.5.2016 on luvassa melkein 20 Celcius-astetta lämmintä. Ihanaa !

  VastaaPoista
 4. Hyvää alkavaa viikkoa! Aurinko paistaa vaikka viileämmältä jo tuntuu. Kyllä se kesä siitä koittaa!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!