lauantai 29. marraskuuta 2008

ÄO ja muisti

Innostuin tekemään äo-testiä aamupöpperöisenä ja sain tulokseksi vähän keskimääräistä paremman luvun. Kylläpä on älykkyysosamääräni, erityisesti sen muistiosuus huonontunut. Senhän jo tiesinkin. Olen surullinen tuloksesta. Mensan testeihin ei ole enää asiaa. En pärjäisi siellä huonon muistini takia.

Kielellisten osioiden pistemäärät olivat hyvät, 20 mahdollisesta pisteestä sain 16 ja 17 pistettä. Sanasto ja sanojen keskinäisiä suhteita koskevat tehtävät siis onnistuivat. Suoritusoisoiden pistemäärä taas oli surkea. Matemaattiset tehtävätkin menivät huonommin kuin joskus aiemmin vastaavaa koetta tehdessäni. Ehkä päivemmällä, virkeämpänä tehty koe olisi mennyt paremmin.

Nyt rupesi oikein huolestuttamaan muistini heikkous. Olisiko sille mitään tehtävissä vai onko se lopullisesti huonontunut noin paljon, etten kuudesta numerosta muista peräkkäin tai vastakkaisessa järjestyksessä kuin 2 tai 3. Huokaus. Pitänee ruveta taas syömään E-EPAa, fosfatidyyliseriiniä ja karnosiiniä. Tri Tolonen suosittelee niitä.

Fosfatidyyliseriini parantaa muistia

Muisti ja muut kognitiiviset toiminnotHuono muistini on haitannut minua jo vuoden verran. Oli tarkoitus tehdä muistitestejä terveyskeskuksessa, mutta ne ovat jääneet tekemättä. Unohdin ajan, joka oli varattu testejä varten enkä ole tullut varanneeksi uutta aikaa. Minua pelottaa, että sielläkin muistitestit menevät huonosti ja minut tullaan virallisesti määritellyksi huonomuistiseksi.

1 kommentti:

  1. Jep, jep. Itse masennus huonontaa muistia. Minulla selvästi myös unilääkkeenä käyttämäni bentsodiatsepiini hidastaa kognitiivisia toimintoja. Joskus ihan pelottaa, kun ajattelee, miten huonoksi tilanne voi vielä mennäkään..Kiva, jos sinulla sentään jokin ravintolisä hieman auttaa. Meikäläisen sisukalut eivät kestä mitään semmoisia..

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!