sunnuntai 1. joulukuuta 2019

Adventtiaikaa


Mukavaa 1. Adventtisunnuntaita!

Monen viikon harmaiden päivien jälkeen tänään aurinko paistaa ulkona. IHANAA! On valoisaa ja luntakin maassa, tosin aika vähän, mutta riittävästi valaisemaan maisemaa. Joulumieli viriää, kun katselee lumista maisemaa ja pakkanen puraisee posket punaisiksi. Onneksi ei ole liikaa pakkasta, vain -4 astetta Celsiusta. Se riittää minut pitämään tyytyväisenä. Kovat pakkaset käyvät henkeeni niin että on vaikea hengittää.


Timi ottaa elämän rennosti. Suurimman osan vuorokaudesta se nukkuu ja valtaa vuoteemme päivisin. Yötä se ei saa olla kamarissa. Mörrimöykky ei tykkää, että se valtaa alaa vuoteeltamme. Osaisinpa minäkin ottaa elämän noin rennosti!

Nuorempana Timi oli kova leikkimään leluillaan. Nyt se on jo arvonsa tuntevaVanha Herra, 10½-vuotias ja katselee sivusta, kun Täplä leikkii. Onneksi kissat ovat olleet terveenä ja hyvässä kunnossa.

Muuten, miksi noille miehille on tärkeää nähdä hiihtokilpailujen jokainen sauvojen työntö ja mäenlaskut? Onhan se hienoa, että Iivo Niskanen jaksoi vetää norjalaiset  15 km:n voittoon! Piti se katsoa, kun televisiosta ei katsota muuta kuin hiihtokisoja näin sunnuntaisin. Pitänee ostaa toinen televisio itselle, jotta voin katsella niitä ohjelmia, jotka minua enemmän kiinnostavat.

Kävin alakerran varastokaapista etsiskelemässä joulukoristelaatikkoa. Luulin sen jo löytäneeni, mutta Koristelaatikoksi nimeämäni pahvilaatikko sisälsi vain pari joulukoristetta ja valosarjoja. Tonttutytön ja -pojan nostin kirjahyllyn päälle. Valosarjoista en vielä tiedä, palavatko ne vai ei. Kunhan saan nauloja niin otan siitä selvää ennenkuin ripustan ne olohuonettamme koristamaan. Harmi, ettei niitä voi laittaa parvekkeelle, koska ne ovat vain sisäkäyttöön soveltuvia valosarjoja.
4 kommenttia:

 1. Hei löysin blogisi sattumalta. Minä en juurikaan televisiota katso. Joten minulta jää kaikki tällainen tieto jostain muualta. Meillä on hukkunut ulkovalosarjojen muuntajat, joten takapiha on vielä ilman valoja. Jätimme valonauhan tuijiin koko kesän ajaksi. Mukavaa kun mekin saimme lumipeitteen vihdoin. Kaunis adventin kynttilöille tehty asetelma sinulla ja ihana kisu. Tervetuloa kurkkaamaan minunkin blogiani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nila, tervetuloa blogini lukijaksi! Harmi. kun ulkovalosarjojesi muuntajat ovat hävinneet. Toivotaan, että ne löytyisivät. Meillä on kerrostaloasunto emmekä asenna ulkovalosarjoja kuin ehkä parvekkeelle. Käväisenpä kurkkaamassa blogiasi. Mukavaa adventtiaikaa!

   Poista
 2. Ihanat punaiset adventtikynttilät ❤️ Minäkin olen jo kurkkinut joulukoristelaatikoihin. Meillä on niitä useita vaikka aina pistän jotain kirppareille jotta ei hukuttaisi krääsään. Ihanaa kun on lunta, vaikka vain ohut kerros, ja vaikka ennusteen mukaan se häviää täältä etelästä lähiaikoina. 🎄

  VastaaPoista
 3. Niin Ritva, maisema on kauniimpi, kun on lunta. Jospa te saatte sinne Etelä-Suomeenkin vielä lumet. Joulu ei oikein tunnut joululta, ellei ole lunta maassa. Se ilmastonmuutosko on tehnyt niin lauhat saat. Kun olin lapsi ja asuimme Etelä-Suomessa, joulukuussa satoi lumet ja opettelin hiihtämään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!