perjantai 10. heinäkuuta 2015

ApuaPanin pyyykit pesukoneeseen, ohjelmoin pesukoneen toimimaan  ja lajittelin kaksimetriä korkean pyykkikomeron alimmaisen laatikon pyykit seuraavaa pesukoneellista varten. Kun se oli tehty, ajattelin lajitella toisenkin laatikon pyykkejä komerosta. Vedin laatikkoa, vaan sepä oli lastattu niin täyteen, ettei se lähtenyt. Vedin toistamiseen laatikkoa ja koko  pyykkikomero lähti irti seinästä kaatumaan. Silloin olisi kannattanut pujahtaa pois alta eteiseen (hyvä olla jälkiviisas), mutta minä yritin pitää kaappia pystyssä. Ponnistin kaikinvoimin ja sain kaappia hiukan liikkumaan. Vaan sepä heilahti takaisin, veti mukanaan pyykkikomeron vieressä olevan kaapin, joka on seinässä pyykkikoneen yläpuolella. Tavaroita lenteli ja säikähdin sydänjuuria myöten. Kaksimetrisen pyykkikaappi tuli suoraan päälleni. Työnsin kaapistoa ylöspäin, mutta sehän vain heilahti lähemmäs, iskin pääni johonkin. Jäin jumiin kaapin alle, jolloin kauhistuin, miten alta pääsen pois. Kaapisto ei ihan litistänyt minua. Pystyin huutamaan apua, APUA, APUA, AAPUUAA!

Kesti ikuisuuden ennenkuin mieheni tuli pesuhuoneen ovelle. Huusin, että vedä ylöspäin kaapistoa. Hän sai jostain voimia niin paljon,  että sai kaapiston liikkumaan sen verran, että pääsin pujahtamaan suihkun puolelle. Seisoin kaapiston takana ja mietin typertyneenä, miten pääsen kaappien yli pesuhuoneen ovesta ulos eteiseen. Kävin vatsalleen kaapin päälle, joka oli siis lattialla. Jostain sain voimia vääntäytyä kaappien yli. Olin järkyttynyt, hädissäni ja hengästynyt. Soitin hätäpuhelun ja yritin selittää mitä tapahtui. Menin NATO-asentoon makuuhuoneen sängylle odottamaan apua.
Ambulanssi vei minut sairaalaan, jossa olin yön yli.


2 kommenttia:

  1. Karmeeta! Kaikki tuollainen pitäisi olla kiinni seinässä, niin kuin kirjahyllyt. Taisi olla onni ette mikään lapsi jäänyt väliin...

    VastaaPoista
  2. Kyllä niin ja olihan se kaapit kolmella ruuvilla kiinni seinässä ja kahdella ruuvilla kiinni toisissaan. Kukaan ei tosin ole ruuvien asentoa tarkistanut ainakaan kymmeneen vuoteen. Silloin joskus vuosituhannen alussa katsoin, että JOO ON KIINNI SEINÄSSÄ ja kiristin ruuveja, jotka olivat löystyneet ja törröttivät puolittain ulkona - - - tai sitten niitä ei oltu ruuvattukaan pohjaan asti.

    NO NYT kaapit ovat kuulemma liimattu seinään kiinni ja näkyy tuo pesukoneen yläpuolella oleva kaappi olevan kolmella ruuvilla kiinni sinässä.

    Aina käydessäni kylpyhuoneessa kylmät väreet kulkevat selkäpiissäni ja usein on paniikkia pujannut niin että on pian pitänyt tulla ulos sieltä pesu/suihkuhuoneesta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!