torstai 6. kesäkuuta 2013

Aurinkoinen aamu

Kaunis, aurinkoinen aamu herättää mieleni kesätunnelmiin. Haluaisin lähteä uimaan, mutta järvi on kaukana, tosin bussimatkan päässä. Mäellä asumisen hienoutena on nähdä järven siintävän puiden lomasta houkuttelevana kaikissa sinisen vivahteissaan, milloin lyijyn harmahtavan sinisenä, milloin lämpimämmin vivahtein tuikkien auringon säteitä kuin timantteja tuhansittain välkehtimässä.

Kukkia on noussut luontoon ihailtavaksi. Harmi, kun on päässyt unohtumaan melkein kaikki ketokukkien nimet; vain voikukka ja lemmikki ovat pysyneet mielessäni. Kissa söi lemmikin kukat, jotka toin maljakkkoon tietokonepöytääni koristamaan. Annan lemmikkien kasvaa takapihallamme. Menen niitä ihailemaan ulos.

Uloslähtemisestä on tullut minulle vaikea urakka. En ymmärrä, miksi hermostun ja panikoin, kun tulee lähtemisen hetki asioille, kaupungille, lenkille jne. HUOKAUS! Vielä olen terapian tarpeessa. Terpan kanssa kävin tiistaina tällä viikolla tutustumassa uusiin rakennuksiin torilla. Tein pieniä ostoksia; en tullut kysyneeksi, miksi näitä kuvassa olevia pyyheliinan nipsuttimia kutsutaan. Nyt kun pyyhkeillä on nimet, osaavat vieraammekin käyttää oikeita pyyhkeitä käsiensä kuivaamiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!