sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Vieras eli ystävä

Hiljaisen varovainen kellonkilahdus ulko-ovella ja sisään tuli hiljainen naisystäväni. Hän puhuu niin hiljaisella äänellä, että tuskin saan selvää, mitä hän kertoo. Joudun usein tarkentamaan, kuulinko oikein. Mutta ei sitä jaksa tunnista toiseen. Kun hän jää katsomaan lehteä, menen tietokoneeni ääreen ja pelaan Facebookin maatilapeliä. Se on ehkä epäkohteliasta vierasta kohtaan. Mutta en nyt jaksa olla korrekti ja hyvä emäntä. Tarjosin hänelle kahvit ja iltapalaa. Ja kun hän ei ollut sittenkään lähdössä pois, kun mieheni meni nukkumaan, petasin hänelle nukkumapaikan olohuoneen lattialle patjalle. Menin itsekin nukkumaan.

Vieraani oli valvoskellut, koska kissat olivat leikkineet hänen ympärillään. Minä nukuin ihmeen hyvin melkein 10 tuntia. Vieraani ja mieheni nukkuivat vielä, kun heräsin ja menin taas pelaamaan tietokoneelle kirjastoon.

Olen varautunut ja jännittynyt. Pelkään, että jotain menee pieleen suhteessa naisystävääni eli vieraaseeni. Minulla on paha aavistus, että hän suuttuu, kun ilmoitan, etten halua hänen jäävän toiseksi yöksi meille.

En vain jaksa vieraita, en edes kymmenien vuosien vanhaa ystävää... Huomaan erakoituneeni niin, että viihdyn paremmin yksin kuin hiljaisen ystävän kanssa. Miten sen sanoisin loukkaamatta häntä, etten halua majoittaa häntä toiseksi yöksi?

Huomaan, että niskahartialihakseni ovat jännittyneet. Kurkkua kuristaa. Ahdistaa. Voin pahoin henkisesti. Oksentaisin, jos se auttaisi...

3 kommenttia:

 1. Ystäväni asiat ovat tosi huonosti. Hän on koditon. Häpeän itsekkyyttäni, etten avosylin ottanut häntä vastaan toiseksi ja kolmanneksikin yöksi. En tiedä, tuleeko hän ensi yöksi. Toivottavasti ei jää autoonsa tässä pakkasessa. Paleltuu vielä kuoliaaksi.

  VastaaPoista
 2. Bamiella jätin kysymyksen Elämää syöpäläisenä blogiini sinulle, mutta voivat siihen muutkin vastata.

  Miksi ystäväsi on koditon? Vastaa vaikka Siipirikossa jos tässä et pysty.
  Voimia ja siunausta sinulle.
  p.s.minäkin pelaan farmvilleä päivittäin. Millä nimellälöytäisin sinut sieltä - oltaisiin naapureita.?

  VastaaPoista
 3. Ystäväni on väliaikaisesti koditon. Jo maanantaina hän pääsee muuttamaan uuteen kotiinsa. Ikävien sattumien ja tapahtumien seurauksena hän joutui pari kuukautta majoittumaan ystäviensä luona. Mutta hänen tilaneensa paranee ylihuomenna.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!