sunnuntai 31. tammikuuta 2010

Vaivautunutta ystävyyttä

Ystäväni on ollut nyt useita öitä luonamme. Viime yön hän oli toisen ystävänsä luona, mutta tulee 2 kg:n lohen kanssa lounasta tekemään meille tänään. En osaa olla vapaa hänen seurassaan. Jännitän jotakin ja olen varautunut. Toivottavasti hän saa takuuvuokraan rahat bankista, että voi huomenna vuokrata hänelle varatun kämpän. Hänen tavaransa ovat pikkuautossa. Hän ei ole kerännyt maallista omaisuutta niinkuin minä, jolla on muuttokuorma jo kirjoja. Montasataa kirjaa. Lisäksi huonekalut, televisio, tietokone, kaksi kaapillista vaatteita ym.ym. Enpä haluaisi juuri nyt muuttaa minnekään. Olen elämäni aikana muuttanut monen monituista kertaa ja tiedän, kuinka rasittavaa se on. Koko elämä on sekaisin, kunnes on saanut purettua ja järjesteltyä tavaransa uuteen kotiin.

En ole nukkunut kovin hyvin viime öinä. Vaikkei ystävä ole häirinnyt ulkoisesti, niin sisäisesti olen varuillani koko ajan, kun hän on meillä. En käsitä, mitä pelkään, mitä odotan tapahtuvan... On vain vaivautunut olo. Näin ei ole ollut ennen. En ymmärrä, miksi nyt on kovin vaikea olla hänen kanssaan. Huokaan helpotuksesta, kun hän ilmoittaa saaneensa kotinsa avaimet käteensä.

4 kommenttia:

 1. Herttinen sentään, ilmaantuiko hän ihan varoittamatta ja oletti teidän majoittavan itsensä ties kuinka pitkäksi aikaa?

  VastaaPoista
 2. Ihan varoittamatta tuli ja nyt hän toivoo, että antaisimme hänen asua meillä kesäkuuhun asti, jolloin hänen VVO-asuntonsa valmistuu. Hän varmaan suuttuu, kun ilmoitan, etten enää voi majoittaa häntä yöksi. Ei kai minun velvollisuuteni ole olla sosiaalitoimisto ja yömajoituspaikka, vaikka hän kuinka vetoaisi lähimmäisenrakkauteen. En voi hyvin hänen kanssaan. Olen vain kovin pahoillani, etten voi häntä auttaa.

  VastaaPoista
 3. Hän sanoo vitsiksi tekstiviestiä: :) paljonko maksaisi lattianukkupaikka kissalämmittimillä? En melua enkä haise pahalle. pesen vaatteeni pesulassa ja kylven uimahallissa. VVO kotini valmistuu kesäk 2010.

  Kun vastasin: Voi hyvä ystävä! Emme voi vuokrata lattiapaikkaa. Vieraitakin saa pitää vain muutamia päiviä kuukaudessa. Olen pahoillani. :-(

  Hän vastasi viestiini: No vitsivitsi lattiasta ja kissalämmittimestä.hyvä ystävä.tarkenen ihan hyvin autossa, jos ei tule -20pakkanen enää.parasta asuntosäästöä,kun ei ole kuluja ollenkaan.:D :)

  VastaaPoista
 4. Huh, sentään! Kuulostaa aika ajattelemattomalta hänen puoleltaan. Kohteliaampaa olisi ollut kysyä suoraan tai edes hyväksyä kohtelias kieltäytymisesi. Ei ihme. että tuommoinen seura vaivaannuttaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!