perjantai 14. helmikuuta 2020

Hupsista ja ohoh kuinka aika kiitää

Helmikuu mennä huiteli ohi niin lujaa vauhtia, etten kerennyt kirjoittamaan tänne mitään. Ei minulla ole mitään ylimääräisiä projekteja meneillään niin että aika olisi kulunut niihin. En oikein muista, miten nää viime viikot ovat kuluneet. Minun muistihäiriöni on kehittynyt niihin mittoihin, että hakeuduin muistitesteihin terveyskeskukseen. Mutta ei siinä mitään kovin hälyttävää tullut esille.

Kuitenkin päivittäisissä toimissani olen usein niin hukassa, että minua on alkanut huolestuttaa aikalailla. Eikö tälle häiriölle ole mitään tehtävissä? Olisiko jokin lääkitys paikallaan? Uusi aika tk-lääkäriin on maaliskuussa. Pitänee kirjoittaa paperille koko huolikertymä, joka painaa mieltäni.

Tähän mennessä melkein kaikki lääkärissäkäynnit ovat olleet niin lyhyitä, etten ole päässyt kuin alkuun huolieni kertomisessa. Viimeksi aikaa oli varattu enemmän kuin tavallisesti, mutta minä aloin panikoimaan ja pakenin vastaanotolta ennen aikojaan. Harmittaa hirvittävästi, sillä papereihini on ilmeisesti tullut maininta vastaanotolta poistumisesta ennen kuin aikani on käytetty kokonaan. Kun tilasin uutta lääkäriaikaa, tk-virkailija kysyi aika tiukasti, miksen viime kerralla ottanut puheeksi kaikkea, mitä on mielessäni. Hämäännyin kysymyksestä niin, etten osannut vastata juuri mitään. Sopertelin jotakin avuttomana ja tuntui kuin armosta sain uuden lääkärinajan maaliskuulle.

Niinpä sitten on tässä aikaa kirjoittaa vaikka puoli romaania vaivoistani. Aikaa seuraavalle lääkärin-vastaanottoajalle on noin 1½ kuukautta.

Ajattelin lukea artikkelin VERENPAINEEN NOUSU VASTAANOTOLLA JOHTUU GEENEISTÄ
https://ilkkapohjalainen.fi/uutiset/kotimaa/verenpaineen-nousu-vastaanotolla-johtuu-geeneista-kertoo-suomalaistutkimus-valkotakki-ilmio-ei-olekaan-korvien-valissa-1.2988983

3 kommenttia:

 1. Minä kävin myös muistitesteissä aiemmin,kun tuntui, ett muisti hapertuu. Otettiin molemmat, helpompi ja vaikeampi testi, mutta olivat normaalit kuitenkin. Joten helpotuksen huokaus! Mutta kyllä edelleenkin välillä muistaa väärin asioita, varsinkin numero, kello yms aikoja. Mulla on numeromuisti tosi huono. Lääkäri sanoi että normaalia ikääntymiseen liittyvää, ja jos sitten vielä on stressiä tai muuta, niin koen että pahenee. Tsemppiä sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Sitä minä kuitenkin ihmettelen, ettei kaikkien ikääntyneiden muisti haperru. Olen tavannut sellaisiakin vanhuksia, joiden muisti on kirkas kuin peili eikä unohtelua ole lainkaan. Miksi minun muistini pettää joskus tosi pahasti. Varsinkin numerot, aikamääreet esim. päivämäärät ja kellonajat on tarkistettava moneen kertaan. Rasittavaa! En tykkää - - -

  VastaaPoista
 3. Tuo terveyskeskus reissu ,ymmärrän Sinua.Itselläni on aikoinaan monta saman tyyppistä juttua,Rupesin kirjoittamaan paperille,omalääkärini käski,vaivojani,oireita,toiselle puolelle muuta kysyttävää!
  Ja sanoin ennen kuin istuin ,että minulla on enempi kysymyksiä kuin yksi...varaan lääkärille 45 min ajan silloin kun käyn.
  Tuo muisti juttu....siihen en osaa sanoa mitään. .,ehkä kuulun niihin joilla päätoimii vaan ei jalat?;))
  Toivottavasti pääset hyvälle ja ymmärtävälle lääkärille!,muistihoitajalle!
  Kaikkea HYvää viikkooi!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!