torstai 24. lokakuuta 2019

Syksy

kuva: Ari Kukkonen


Syysmyrsky
nostaa järven tyrskyt
ja riepoo vaahteran lehden
puun alastomaksi tehden.

Puun komea ruska
lojuu maassa
kuin oranssinkeltainen tuska.

Se kirkuu hetken,
kunnes toisetkin lehdet
päättävät retken
routaisen maan syliin.

On tullut kyliin
syksyinen sää.
Kesän lämpimät päivät
vain muistoiksi jäivät.
Auringon häivä
tuskin lämmittää.

Vaahteran lehdet
kuolemaa tehden maahan leviää,
maatuu ja häviää.

Bamiella

3 kommenttia:

 1. Koskettava runo, kiitos. Luin vanhoja blogitekstejäsi ja niin ihanalta kuulosti, kun kerroit miten miehesi koskettaa poskea ja sanoo rakas! Siinäkin on jo ilon aihetta päivääsi 🤗🙋‍♀️. En muista oletko blogini lukija. Olen myös eläkkeellä ja lokakuu on elämässäni aina niin raskas, kun rakas aviomieheni menehtyi 13 v sitten työtapaturmassa. Vuosipäivä on 31.10.
  Eteenpäin vaan on ollut pakko mennä ja alkuvuosista en muista muuta kuin pimeyttä, kaikki toivo oli elämästä kadonnut, kaikki ilo.
  Elämä antoi sitten mukavan miesystävän, jonka kanssa teemme keväisin ja kesällä pieniä kotimaan matkoja. Olen niin kiitollinen, että on joku.
  Talvi on raskaampaa aikaa, pimeys ja lumi mutta helmikuussa alkaa jo piristymään. Itsekin olen etsinyt omaikäisten blogeja. Moni on lopettanut ja itsekin laiskistunut päivittämään. Päivät menevät usein nopeasti ja illalla en enää jaksa tai katson Areenasta luonto-ohjelmia tai sitten kudon sukkia.

  VastaaPoista
 2. Lokakuu on ollut minullekin aiempina vuosina raskasta aikaa. Ei tee mieli mennä ulkoilemaan sateeseen ja tuuleen. Valoisa aika päivästä on lyhyt ja kuten tänään, perjantaina 25.10.-19 pilvinen ja hämärä.

  En osaa kuvitellakaan, miltä tuntuu menettää aviomiehensä. Varmaan tosi raskasta ja surullista. Kiva kuitenkin, että olet saanut uuden, mukavan miesystävän, jonka kanssa viettää aikaa.

  Minäkin laiskistuin vuosi sitten kirjoittelemaan tänne. Itse asiassa ajattelin kokonaan lopettaa, mutta nyttemmin on taas intoa kirjoitella.
  Pidetään yhteyttä Beate!

  Iloa, valoa ja hyvää mieltä toivotellen Bamiella

  VastaaPoista
 3. Beate, katselin blogiasi Varjoista valoon http://varjoistavaloon.blogspot.com KIITOS kommentitasi!
  Noita tilastoanalyysiohjelmia on monenlaisia. Olen kokeillut muutamia. En muista mikä mulla oli viimeksi. Jostakin syystä se häipyi jonnekin. Kävijälaskuri ei enää toiminnut, joten poistin sen rippeetkin blogini sivusta.

  Sinulla näyttää olevan samoja harrastuksia kuin minullakin. Kiva katsoa kuviasi. Minulla on valokuvausharrastus jäänyt kovin vähäiseksi. Kameraa en ole käyttänyt ollenkaan tänä vuonna. Kännykän kameralla olen jotakin kuvannut. Olisi varmaan hyvä tuoda noita kuvia blogiinikin.

  Iloa, valoa ja hyvää mieltä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!