keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Pikkutassujen töpsyttelyä

Herään pikkutassujen töpsyttelyyn. Timi ja Täplä ovat aloittaneet aamuleikit. He ajavat toisiaan takaa huoneesta toiseen. Äkkiä olen ihan pirteä eikä yhtään harmita, vaikka kissanpennut herättivät ennen auringonnousua. Olen nukkunut riittävästi, sillä kävin nukkumaan eilen illalla jo klo 20.

Menen keittiöön ja laitan kahvinkeittimeen kahvin tippumaan. Katselen kissojen temmellystä. Ne pörhistelevät toisilleen häntä pystyssä, hyökkäävät kimppuun ja painivat keskenään. Seniorikissa katselee keittiön nurkassa pentujen mellastusta.

Elämäni on nyt tätä: kissanpentujen seuraamista, ruokkimista ja paapomista. Mieheni on ottanut tehtäväkseen kerätä pissa- ja kakkapaakut pois hiekkalaatikosta.

Täplä kehrää kuuluvasti, kun sitä silittää. Jään muistelemaan edesmenneiden kissojeni kehräystä. Jokaisella oli omanlaisensa. Tunnistaisin kenen mikin kehräys on, jos kuulisin ne nauhalta. Mutta en ole nauhoittanut kehräyksiä. Ne ovat muistoissani.

Presidentti-kahvi maistuu hyvältä. Juon sitä hitaasti nautiskellen ja Pullava-pullanpalasta mutustellen. Mieleen tulee päivän ohjelma, joka olisi hyvä laatia. Vai eläisikö hetkestä toiseen vain niin kuin mukavimmalta tuntuu? Onneksi tänään ei ole mitään sovittua menoa eikä velvollisuuksia. Korvan takaa joku kuiskaa, että liikuntaprojektia on jatkettava. Teen lämmittelyosion jumppapuolituntisesta, jonka olen tallentanut digiboxiini televisiosta. Päälle muutama liike kepin kanssa saa riittää. Olen hengästynyt ja hikinen. Käyn suihkussa.

Istuudun lukemaan seuraamiani blogeja. Tässä menee aamupäivä. Lounaan jälkeen otan torkut, leikin kissojen kanssa. Menisinkö kävelylle?

On hyvä mieli eikä ahdista tai masenna. Kerran näinkin.

5 kommenttia:

 1. Vanhassa lastenlaulussa sanotaan, että "uni paras lääke on"..itse olen jo kauan sitten vääntänyt sen muotoon "kisu paras lääke on" - ainakin masennukseen. Olen iloinen, että sinulla on tällä hetkellä parempi olla :)

  VastaaPoista
 2. Mene kävelylle, jos ilma on siedettävä. Sanotaan, että kävellessä sydämen ja aivojen (ajattelun) rytmi ovat ideaalisessa suhteeessa toisiinsa.

  VastaaPoista
 3. Kannatan tuota kävelyä.
  Ulkona liikkuu ihan ittestään, eikä tuu ahistus, että PITÄÄ liikkua.
  Tätä yritän hokea itselleni:)

  VastaaPoista
 4. Onhan se kävely hyvä ajatus, mutta kun selkää jomottaaa ja lonkkia, polvet on kipeet. Pitäisi vaan mennä. Hyvää sunnuntaipäivää Sinulle!

  VastaaPoista
 5. Meidän Äiti sanois heti,
  jos vielä eläisi, että
  Kissa on se PARAS
  lääke!

  Vaasan keskussairaalan
  eräs professori oli sen vielä hänelle vahvistanut, että se on tieteellisesti tutkittu!

  Kissan karvat, ja koko olemus
  ovat lääkitsevä yhdistelmä,
  josta on seurauksena
  kaikenlaista positiivistä
  liikehdintää!

  Äidin olkapääkin parani
  leikkauksen jälkeen
  lyhyessä ajassa, kun
  Kissa-muori kehräsi
  käsivarrella kaiket yöt!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!