torstai 28. marraskuuta 2019

Joulua odotellen


Tänä iltana otin joulukoristeet alas keittiön yläkomerosta ja ihmettelin, ettei siellä ollut kuin yksi valosarja, pieni tähti ja muutama muu seinäkoriste. Vasta aseteltuani joulukellokoristeen hyllyn päätyyn muistin että kellarin varastossa on pahvilaatikollinen joulukoristeita. Mitenköhän saan sen myllättyä kirjalaatikoiden alta? Luulen, että se on jäänyt alimmaiseksi pahvilaatikkopinojen alle.

Katselin kuviani joulu-tiedostosta ja löysin kuvia edellisten vuosien joulukoristeista, jotka ovat olleet pöydilläni.


Kynttiläsarja ja tonttukuvasarjaJoulupukki muorin kanssa ja punainen kynttilälasi ovatkin olleet esillä jo työhuoneeni hyllyllä viime joulusta asti, Mutta enkelit ja tonttu makuulla kissan kanssa ovat kai sitten siellä varaston laatikossa. Pitää huomenna mennä mylläämään varastoon. Tuon pari laatikollista kirjoja ylös olohuoneen hyllyilleni ja kaivan sen joulukoristelaatikon esille sieltä. Haluan kaikki joulukoristeet esille tänä jouluna. Viime jouluna ne olivat muuttolaatikoissa.

Viimejouluna ei ollut joulun tuntua. Meillä oli muutto 28.12.2018. Kaikki irtain tavara oli pinossa pahvilaatikoissa koko joulun. Itseasiassa jo lokakuussa -18 aloin pakata tavaroitamme. Hirveä homma. Koko kerrostalon väen oli muutettava pois, koska siihen taloon tehtiin täysremontti putkia, lattioita ja keittiön kaapistoja myöten.

Olisimme saaneet muuttaa takaisin  silloiseen asuntoomme viime kesänä 2019 ja vähän se houkuttikin päästä täysin remontoituun taloon. Mutta muutto on niin rasittava urakka, etten olisi sitä jaksanut.


Olohuoneemme uudessa asunnossamme vuodenvaihteessa 2018-2019

Olemme niin kotiutuneet nykyiseen asuntoomme, jonka taloyhtiö meille osoitti remontin ajaksi, että teimme vuokrasopimuksen toistaiseksi eli tulemme asumaan loppuikämme täällä  - toivottavasti.

Tämä on pari vuotta sitten remontoitu ja asunto on 4 neliömetriä isompi huoneisto kuin edellisessä talossa. Tämä on noin 4 km kauempana Kuopion keskustasta ja monta kymppiä halvempi kuin edellinessä talossa. Kiva, että pääsimme tänne asumaan ja yksi nariseva muori, joka valitti melusta ja musiikista, jota meiltä kuului vuodenvaihteessa ensimmäisinä päivänä muuton jälkeen iltamyöhään asti; tuo muori on kai muuttanut pois, koska häntä ei ole näkynyt eikä ole enää tullut valittamaan meidän huoneistosta tulevista äänistä.

Kiva päästä taas viettämään rauhallista joulua vihdoin vuoden 2017 joulun jälkeen. Ripustella jouluvaloja ja -koristeita. Opetella uudelleen soittamaan kosketinsoittimilla joululauluja, joita en oo soittanut sitten vuoden 2017 joulun jälkeen. Soitin on vielä paketissa keittiössämme. Pitääpä huomenna avata paketti ja ottaa nuotit esille. Onkohan soittotaito ruostunut kokonaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!