lauantai 17. elokuuta 2013

Työtuoli

Miten nämä viikot vilahtavatkaan ohi ilman, että tulee päivitettyä blogia. Elokuu jo puolessa välissä enkä ole saanut sanaakaan julkaistuksi. ..

Minä sain tällä viikolla uuden työtuolin, jossa on selkänojan korkeuden ja kallistuksen säätö, istuimen kallistuksen säätö, korkeuden säätö kaasujousella, käsinojien säätö ja istuinosan syvyyden säätö. Keinutoimintokin on, mutta en minä sitä juuri käytä.

Nyt saan säädettyä tuolini juuri minun selälle ja peffalleni sopivaksi. IHANAA!  Tämä Apollo-työtuoli tuotiin minulle Sotkasta. Maksoihan se aika paljon, mutta sillä on 2 vuoden takuu.

Edellinen tuoli hajosi allani puolen vuoden käytön jälkeen ja sillä oli alunperinkin vaikea istua. Olen tyytyväinen, kun sain nyt kerralla kunnon työtuolin.


Yksi huono puoli tässä uudessa työtuolissa on: selkä ei ala huutamaan, että nyt on istuttu tarpeeksi ja on liikkeellelähtöaika. Tulee istuttua pitkiä aikoja tuolilla, kunnes muistan, että on aika taukojumpata.


Työterveyslaitoksen sivulla on hyviä venytysohjeita näyttöpäätetyötä tekeville:


TAUOTA TYÖTÄSI

Intensiivisessä tietotyössä muutaman minuutin tauko vähintään kerran tunnissa parantaa työtehoja ja jaksamista enemmän kuin pidempi tauko kerran päivässä. Tauon pitäminen vähentää myös silmien rasitusta ja lepuuttaa ajatustoimintaa. Istumatyössä asentoa kannattaa vaihdella aktiivisesti. Nouse välillä ylös ja oikaise jäseniäsi.

Venytellessä lihakset rentoutuvat, jolloin verisuonien virtaus lisääntyy, hapen ja ravintoaineiden saanti lihaksiin parantuu sekä kuona-aineiden poistuminen lihaksista nopeutuu. KTS. em. linkin yksinkertaiset ohjeet, joiden avulla vähennät työn aiheuttamaa kuormitusta tuki- ja liikuntaelimistölle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!