sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Parempi arkipäivä

"Emme tee virheitä, mutta joskus erehdyksiä, joista voimme oppia jotakin. Kun asiat eivät suju odotustemme mukaisesti, meidän tulisi vain hyväksyä ne tapahtuneiksi. Saamme näin mahdollisuden analysoida tilannetta ja sitä, mitä olisimme voineet tehdä onniistuaksemme, ja omaksua asenteen, jolla yritämme yhä uudelleen ja uudelleen.

"Olemme oppineet, miten meidän tulisi elää, mutta voimme myös itse valita, miten haluamme elää. Nämä eroavat toisistaan siinä, antaako ihminen itsensä passiivisesti muokkautua vai haluaako hän itse määrätä, mitä haluaisi olla, kokea ja omistaa. Voimme selvästi huonommin, mikäli annamme ongelmien hallita itseämme. Sitä vastoin voimme huomattavasti paremmin, jos pystymme vaikuttamaan asioihin. Itsetuntomme kasvaa ja myös asenteenne ja uskomuksemme muuttuvat. "

Luettuani tämän Juanita Saarelaisen kirjoittamasta kirjasta LUO ITSELLESI PAREMPI ARKIPÄIVÄ koin eräänlaisen valaistumisen.Olen jo yli vuosikymmenen elänyt masentuneen roolissa. Toki olen sairastanut depressio-jaksoja, mutta välillä olen ollut ihan toimintakykyinen ja pirteä. Kuitenkin olen antanut depressiokausien ongelmien hallita elämääni, vaikka en vaikeiden kausien välillä olekaan kärsinyt masennuksesta. Miten sitä voikin jumittua elämään sairaan roolissa ja antaa elämän supistua itsensä ympärille uskaltamatta vaivoin lähteä kotoa kokemaan uutta ja innostavaa elämää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!