perjantai 27. elokuuta 2010

Vaaka ja liikuntapäätös

Ostin Beurerin diagnoosivaa'an. Vaaka on varustettu innovatiivisella näytöllä, joka näyttää mittausarvot radiovälitteisesti jopa kahden metrin säteellä. Paino näytetään 100 gramman tarkkuudella. Vaa'assa on seuraavat diagnoositoiminnot, joita voi käyttää enimmillään 10 henkilöä.

* kehon painon mittaus

* kehon rasvaprosentin,

* nestepitoisuuden,

* lihaspitoisuuden

* luumassan sekä

* lepo- ja aktiviteettikulutuksen määritys.

Tallennustoiminnon ansiosta voi tarkastella kahden edellisen mittauksen arvoja.


Vaikka kihisen uteliaisuudesta tietää oman kehoni rasvaprosentti ymt. arvot, joita tuo vaaka mittaa, en ole rohjennut astua vaa'alle. Pelkään, että totuus on arvelujani kamalampi. Painoanikaan en ole voinut mitata pitkään aikaan, koska entinen vaakani näytöstä loppui lukemat. Sen vaa'an näyttöviisari teki yli kierroksen matkan punnitessani itseäni ja sitten vaaka valitti: "Error". Virhehän on siinä, että olen päästänyt painoni nousemaan lukemiin, joita vaakani ei voi mitata. No, uusi vaakani antaa n. 10 kg vielä lihota ennenkuin menee hajalle. Toivottavasti painoni ei tästä ennätyslukemasta nyt kuitenkaan enää nouse.

Minä nousen tietokoneeni ääreltä ja pyrin joka päivä voimistelemaan ja liikkumaan ainakin ½ tuntia. Alkusysäyksenä päätökselle menen kuntoutusmiskeskukseen viikoksi "lomalle" äitini kanssa. Äidille viikko on virikkeitä ihmisten ilmoilla poissa yksiönsä yksinäisyydestä. Minä aion käyttää hyväksi keskuksen kuntosalia ja uima-allasta. Näin alkakoon liikunnallinen syksyni.

3 kommenttia:

 1. Sille sempit!!
  Täällä sama urakka edessä ihtiä niskasta kiinni.

  VastaaPoista
 2. Onnea koitokseen. Syksy on hyvää aikaa aloittaa, kun ei helle vie enää kaikkea jaksamista.

  Minä myös päätin aloittaa dieetin toissapäivänä ja heti ahmin niin, että paino nousi vuorokaudessa melkein kilon :O

  VastaaPoista
 3. Grammantarkka kirjanpito syömisistä auttaa kurinpidossa, voi vaikka vähän laihduttaakin. Tsemppiä meille, siskot!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!