lauantai 12. joulukuuta 2015

Joulua odotellessa


Ihmiset puhuvat taas joulusta. He ostelevat atsaleoja, joulutähtiä ja hyasintteja koristamaan huoneitaan. Joulutontut kuulemma kiertelevät ikkunoiden takana ja seuraavat, ovatko lapset kilttinä.

On taas se vuodenaika, jolloin satu joulupukista ja tontuista elää täysillä. Markkinahumu kaupoissa yltyy ja jouluvalot loistavat kaupunkikuvassa. Koteihinkin viritellään jouluvaloja.

Onhan se jännää aikakin lapsista odottaa jouluaattoiltaa ja mahdollisesti saada toivomansa lahjat. Ehkä jokin kiukkupuuska laantuu, kun tonttutarina tulee mieleen ja usko herää joulupukin anteliaisuuteen kilteille lapsille. Vielä on melkein kaksi viikkoa sinniteltävä kiukuttelematta ja vanhempia  autellen.

Onhan se mukavaa luoda joulun tunnelmaa ympärilleen. Joulukuusi koristeineen, jouluvalot ja -kukat komistavat koteja - - - " ja hyvä, lämmin, hellä on mieli jokaisen, oi jospa ihmisellä ois joulu ainainen"


Joulupukki lukee lasten jouulahjatoiveita. Hänelle tulee hirmuinen kasa kirjeitä ja sähköpostiakin varmaan ihan mahdottoman paljon. Kunkahan hän selviää kaikkien viestien lukemisesta ennen joulua? Ja kuinka hän muistaa kaikki toiveet ja vie lahjat oikeaa osoitteeseen aattoiltana ja jouluaamuna?

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!