maanantai 17. elokuuta 2015

Terveyskeskuksessa


Pääni on kuin Haminankaupunki terveyskeskusreissun jäliltä ja koen olevani kaapin alle juuttunut kissa.

Menin terveyskeskukseen hyvissä ajoin ennen muistiossani olevaa lääkäriaikaa. Vastaanottovirkailija ohjasi hoitajan luo, vaikkei tiedostoissa ollutkaan merkitty aikaa minulle. Olin hämmentynyt, huolissani jalkai turpoamisesta, säärikivuista ja oikean alaraajan pettämisestä niin että olen jo useammin kerran horjunut ja melkein kaatunut.

Sain kuulla hoitajalta, että minulla oli aika 13.8.2015. Muistin, että silloin kävin laboratoriokokeissa - - - Olin hämmentynyt ja itku kurkussa istuin hoitajan luona hetken. Hän katseli tiedostojaan ja kai heltyi ja antoi lääkärinvastaanottoajan minulle.

Odottelin siis tunnin ja tapasin lääkärin, joka kyseli aikansa ja kirjoitti lääkereseptin ja ohjasi hoitajan luo saamaan ohjeita jalan sitomiseen. Odottelin hoitajan luo menoa. Hän ohjasi minut edelleen toisen luo. Siirryin terveyskeskuksen alakertaan odottelemaan, kyselin pari kysymystä edelläni odottavalta leidiltä ja katselin seinällä olevia julisteita. Kun edelläni ollut leidi tuli kipsin poistosta, koputin varovasti ovelle ja muskelimies kysyi minulta henkilötiedot. Hän tarkasteli jalkaani ja säärtäni.

Epätoivoni syveni, kun kuulin hänen kysyvän puhelimessa lääkäriltä, että ottiko hän huomioon veritulpan vaaran. Mies ohjasi minut verikokeisiin. Könttäsin toiseen rakennukseen, laboratorioon odottelemaan vuoroani.

Hoitaja otti monta putkea verinäytteitä ja ohjasi takaisin muskelimiehen luo kysymään ja tarkistamaan asiat, joita hän minulle sanoi ja jotka olin jo unohtanut. Könttäsin siis terveyskeskuksen päärakennukseen itkettyäni penkillä ensin hetkisen toivottomana ja yksinäisenä. Ohikulkevilta naisilta kysyin taksin numeroa. Halusin pian kotiin syömään lounasta.

Kaikki odottelu huolestutti minut henkihieveriin.

Kävin siis uudelleen kuulemassa lääkintävahtimestari, muskelimiehen ohjeita. Hän sanoi, ettei aio sitoa jalkaani ennenkuin laboratoriokokeitten tulokset ovat selvillä. Niiden piti valmistua tänään, samana päivänä ja lääkärin ilmoittaa, tarviseeko mennä keskussairaalaan.

Tulin kotiin syömään myöhäistä lounasta. Torkahdin hetken sängylläni. . .


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti pääsit vielä takaisin TK: seen kuulemaan tuloksiasi. Se olisi kuitenkin kaikkein tärkeintä. Vai soittavatko ne sinulle?
    Voimia ja terveyttä. :-)

    VastaaPoista
  2. Odottelen puhelua edelleen, tiistaina 18.8.15 klo 10. Mikäli lääkäri eilen soitti (niinkuin lääkintävahtimestari sanoi mulle hänen ssoittavan), en sitä soittohälytystä kuullut eilen. Itse en voi tk:een soittaa, ei ole puheaikaa. Jumissa, romuna ja epätoivoisena kotona kipeän, turvonneen jalkani kanssa ilman ohjeita sitoa jalkaa, jota lääk.vaksi ei neuvonut sitomaan, koska ei tiennyt labratuloksia...Niitä en pysty kysymään tk:sta. APUA! Mitä tehdä?

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!