lauantai 13. huhtikuuta 2013

Testamentti

On hiljaista. Vain tarkkaan kuuntelemalla kuulen tietokoneen hurinan ja sormien naputtelun näppäimistöllä. Mielenikin on hiljentynyt. Olen tyytyväinen voituani testamentata Google-tilini tiedot luotetulle ystävälleni.

GOOGLETILIN SISÄLLÖN VOI NYT TESTAMENTATA

Ensi kertaa laiton linkin tämän blogini tekstiin. Toivottavasti se toimii. HUOKAUS!!!

"Nettijätti Google on julkistanut Inactive Account Manager- eli Tilin käyttämättömyydenhallinta -nimisen ominaisuuden. Sen avulla voi päättää, mitä käyttäjätilin sisällölle tapahtuu kuoleman jälkeen.
Ominaisuuden käyttäjä voi määritellä, mitä esimerkiksi Google+:n, Gmailin ja Driven sisällölle tapahtuu, jos tili on ollut käyttämättömänän tietyn pituisen ajan. Sisältö voidaan määrätä poistettavaksi tai testamentata valituille henkilöille.
Jos käyttäjä päättää testamentata tilin sisällön, "digitaaliset edunsaajat" saavat sähköpostiviestin käyttäjätilin muututtua passiiviseksi. Viestissä on linkki testamentattuun sisältöön. Tilin haltijaa muistutetaan sähköpostitse ja tekstiviestitse kuukausi ennen sisällön poistamista tai jakamista."
IDG News Service


On aikainen aamu, klo 4.25. Heräsin jo pikkutunneilla viisi tuntia nukuttuani. Kumma kun ei väsytä. Mielessä pyörii ajatukset, mitä minulla oli viimeksi psykiatrisessa sairaalassa ollessani ja ennen sinne joutumista. Viittaan kirjoituksiini heinäkuussa ja marras-joulukuussa 2012. En uskalla kertailla kaikkea, mitä silloin olin päättänyt mielessäni. Jos vaikka alkaa tulla pakkomielteitä toteuttaa synkät suunnitelmani päättää päiväni.

Eihän sitä koskaan tiedä, milloin elämä päättyy ja siksi tein testamentin netissä olevien tietojeni suhteen. Mietin vain, että pitäisikö testamentata tiedot myös toiselle, jos tää luotettu ystäväni ei voikaan toimia niinkuin toivon...

1 kommentti:

  1. Anna ankeiden ajatusten haihtua kevään tuuliin ja nauti tästä päivästä!

    Enpä ole tienytkään tuollaiseta testamentista. Pitääpä tutustua!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!