torstai 11. helmikuuta 2010

Kuivahtanut kukka

Unet loppuivat lyhyeen tänä yönä. Kumma kun ei väsytä, vaikka nukuin vain noin 4 tuntia. Selkä kipuilee. Lääkäri sanoi röntgenkuvissa näkyvän kulumaa ja kahden alimmaisen selkänivelen kohdalla nikamien välilevyn rappeuma. Tää on sitten loppuiän vaiva tiedän ennestään. Fysioterapiaan on mentävä opettelemaan selän voimistelua ja josko hänellä olisi jokin hoito kipuun.

Tekisi mieleni kirjoittaa mielialastani, mutta olen jotenkin sanaton enkä oikein löydä käsitteitä kuvaamaan heppoista oloani. En koe olevani vahvasti tässä ja nyt, vaan mieleni lepattaa kuin perhonen yöllä valolampun ympärillä osaamatta lentää pois sen valopiiristä. Tämä on hengellinen ongelmatila. Kaipaan syvällisempää kokemusta Jumalan rakkaudesta. Minua paleltaa henkisesti ja hengellisesti olen kuivahtanut kukka, vailla kastelua.

Menen lukemaan Raamattua, josko sieltä löytyisi sanat, jae ajatuksia, jotka elvyttäisivät kuivan kukan kasvamaan ja kukoistamaan. Yön hiljaisuudessa on hyvä miettiä hengellisiä asioita, rukoilla ja olla yhteydessä Jumalaan.

7 kommenttia:

 1. Luin Jaakovin kirjettä. Luvussa 5:13 "Jos joku teistä kärsii vaivaa, niin rukoilkoon; jos joku on hyvillä mielin, veisatkoon kiitosta, 14. jos joku teisstä sairastaa, kutsukoon tykönsä seurakuntansa vanhimmat ja he rukoilkoot hänen edessään, voidellen häntä öljyllä Herran nimessä. 15. Ja uskon rukous pelastaa sairaan ja Herra antaa häne nousta jälleen; ja jos hän on syntejä tehnyt, niin ne ammetaam hänelle anteeksi. 16. Tunnustakaa siis toisillenne syntinne ja rukoilkaa toistenne puolesta, että parantuisitte. Vanhurskaan rukous voi paljon, kun se on harras."

  VastaaPoista
 2. Hyvää ystävänpäivää Bamiella! : )

  VastaaPoista
 3. Kuinka hienoa että löysin sinut blogisi uudelleen! Olen ollut jo kauan lukijasi, mutta jostain syystä bloggerin lukemisto ei ole avannut blogiasi pitkään aikaan.

  Minun aiemmassa Hunajahelmi-blogissani sinä olit lukijanani, mutta lukijaprofiilisikaan kautta en päässyt blogiisi! Nyt satuin tieni tänne löytämään :)

  Minullakin on tapana juuri yön pimeinä tunteina lueskella raamattua ja hakea yhteyttä Jumalaan. Kai sitä kaipaa juuri silloin eniten, kun valvoo saamatta unta..

  VastaaPoista
 4. Marika, minä luen sinun nykyistä blogiasikin. Kissasi kuva blogisi kannessa on ihana.

  Mistähän ovat johtuneet nuo ongelmat päästä blogiini lukijaprofiilin kautta? ettei vaan minulla ole asetukset jotenkin väärin ... mene tiedä.

  Raamattu on kuulunut elämänkuvioihini ihan lapsesta lähtien. Olen saanut monia siunauksia Raamattua lukemalla. Jumala on puhutellut minua kirjan kertomusten kautta. Raamattu merkitsee minulle edelleen paljon.

  VastaaPoista
 5. Verna, myöhästynyt ystävänpäivätervehdykseni sinulle!

  Itse päivä meni minulta ohi ilman juhlallisuuksia. En lähettänyt yhtään ystävänpäiväkorttiakaan. Joitakin ystävänpäivätervehdyksiä lähetin tekstiviestinä ystävänpäivän iltana.

  VastaaPoista
 6. Oh, minä ihan yllätyin että luet nykyistäkin blogiani! :) Et ole lukijaksi ilmoittautunut kuten aiempaan blogiini, niin olen luullut sinun jo kadonneen jonnekin - ja sitten en itsekään löytänyt tietäni tänne sinun blogiisi :)

  Minulla ei yhä bloggeri näytä blogisi tekstejä, mutta nyt antaa sentään osoitteen, jota klikkaamalla pääsen tänne. Täytyisiköhän kokeilla erota lukijoistasi ja tulla uudellen lukijaksi, jos se auttaisi.. Täytyykin kokeilla samantien.. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!