tiistai 17. helmikuuta 2009

Televisio-ohjelma

Tervetuloa Bubble julkisten lukijoitteni joukkoon! Toivottavasti viihdyt seurasssani, vaikka kirjoitankin aika ikävistä aiheista, kuten masennus, ahdistus ja paniikkihäiriökohtaukset mutta myös jotain valoisampaakin aina välillä.

Tänään katsoin tallentamani tv-ohjelman Hyvä kuolema, joka kertoo itsemurhaturisteista Sveitsiin. ALS-sairas mies nukutettiin kuoliaaksi. Tuli kamala olo ja ihan itketti. Tähän asti olen ollut eutanasiaa vastaan, mutta nyt ajattelen, että miksei kärsimyksiin ja kuolemaan johtavasta sairaudesta kärsivää ihmistä voisi avustaa kuolemaan, jos hän niin halluaa. Vaikka pahalta se tuntuu...

Minulla lähti ajatukset kiertämään omiin itsemurha-aikeisiini, joita oli muutama vuosi sitten. Alkoi ahdistaa enkä millään päässyt eroon tuskaisuudestani ennenkuin otin Tenoxia ja Temestan, menin nukkumaan ja nukuin pari kolme tuntia. Heräsin tuossa klo 18.30 aikaan nälkään. Niukan lounaan jälkeen en ollut syönyt mitään. Banaania ja Limpukkaleipää kalkkunaleikken kera. Kohta katsomaan uutisia ja Salattuja elämiä televisiosta.

4 kommenttia:

pienipyöreä kirjoitti...

Hei,

Mä katsoin sen silloin, kun se tuli TV:stä. Hieman pahaolo tuli kyllä itsellenikin.

Mistä olet löytänyt näin hienon kuvatuksen tähän blogiin taustaksi? Tosi hieno:)

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä Suomessa avustetaan vanhuksia kuolemaan. Sivusta on kaameaa seurata omaisensa kuolevan kirjaimellisesti janoon. Valitsevat sairaalassa kuitenkin tarkkaan kohteet...

Italiassa 17 vuotta koomassa olleen naisen oikeus kuolemaan aiheutti kovan kiistan, mutta hän tosiaan sai kuolla, kun nesteytys ja ravinnon saanti letkuilla lopetettiin.

Asia on kovin ristiriitainen ja tapauskohtainen, mutta toisaalta omalla kohdallani hyväksyisin ennemminkin avustetun kuoleman kuin sen, että joutuisin makaamaan vuosikausia vuoteenomana.

Birre kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
bamiella kirjoitti...

Pienipyöreä, sain tämän blogin taustan Elegian ja Itkupillin blogista Keisarin uudet vaatteet (linkki sinne tuolla ylhäällä vasemmalla). Siellä on yli 100 blogitaustaa valittavana. Käypä katsomassa.

Anonyymi, minustakin olisi inhimillisempää kohdata loppu ennemmin kuin maata vuoteenomana vuosikausia toisten pyöriteltävänä.